Contoh Pidato Bahasa Jawa

55 sec read

Contoh Pidato Bahasa Jawa – Tuladha pertama yaiku babagan disiplin. Biasane pidato iki asring dikirim ing kantor resmi lan institusi pendidikan. Disiplin minangka materi sing cukup abot lan standar, mula butuh teknik sing beda supaya kabeh pamirsa pengin nuwuhake nilai disiplin.

Sugeng enjang ….

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Para sedherek, para guru ingkang kula hormati lan para siswa ingkang kita tresnani, matur nuwun. Ya, aku sengaja ngucapake selamat esuk kanthi swara banter supaya luwih semangat.

Bocah-bocah sing ora antusias durung siyap sinau saiki. Bocah-bocah sing disenengi disiplin yaiku dhasar kabeh sukses tanpa disiplin kabeh asil ora sampurna. Esuk iki aku pengin negesake maneh manawa disiplin mung bisa dileksanakake saka awake dhewe lan dudu amarga wong liya.

Alhamdulillah, sanajan isih ana sing isih telat mlebu sekolah, penurunane wis lumayan apik. Aku bangga karo bocah-bocah sing terus nyoba dadi sing paling apik. Elinga, bocah-bocah, aja nganti mengko getun amarga ora nuwuhake nilai disiplin ing saben aspek urip.

Sukses ora teka dhewe, mung kanthi disiplin bisa kabeh proses dilewati. Mula para siswa kita seneng. Tampilake semangat muda kanggo urip sing luwih apik kanggo dadi revolusioner ing wong liya.

Wiwit saiki ayo ndamel jiwa lan dhiri supaya tetep urip kanthi disiplin lan urip sing luwih becik. Ing jiwa sing disiplin bakal lahir watak lan jiwa sing kuwat lan bisa kepribadian.

Saben duwe kesempatan menehi motivasi, aku mung menehi saran babagan cara ngetrapake nilai-nilai disiplin ing urip. Para siswa sing seneng, ayo padha mandheg ndherek tren lan budaya sing ora sesuai karo budaya bangsa kita. Pungkasan, nyuwun pangapunten tumrap sedaya kalepatan wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Pidato Bahasa Arab

Pidato Bahasa Arab – المثال الأول عن الانضباط. عادة ما يتم إلقاء هذا الخطاب في المكاتب الرسمية والمؤسسات التعليمية. الانضباط مادة ثقيلة ومعيارية للغاية...
admin
0 sec read

Pidato Bahasa Sunda

Conth Pidato Bahasa Sunda – Conto anu munggaran nyaéta ngeunaan disiplin. Biasana biantara ieu sering ditepikeun di kantor resmi sareng lembaga pendidikan. Disiplin mangrupikeun...
admin
1 min read

Contoh Pidato Bahasa Inggris

Contoh Pidato Bahasa Inggris – The first example is about discipline. Usually this speech is often delivered in official offices and in educational institutions....
admin
1 min read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up