Pidato Bahasa Sunda

1 min read

Conth Pidato Bahasa Sunda

Conto anu munggaran nyaéta ngeunaan disiplin. Biasana biantara ieu sering ditepikeun di kantor resmi sareng lembaga pendidikan. Disiplin mangrupikeun matéri anu cukup beurat sareng standar, ku sabab éta peryogi téhnik anu misah janten sadayana anu nguping hoyong nuwuhkeun nilai-nilai disiplin.

Wilujeng énjing….

Salam sejahtera, sareng rahmat sareng berkah Allah.

Dulur-dulur, guru anu ku kuring dipikahormat sareng murid-murid urang anu urang resep pisan kuring ngucapkeun wilujeng énjing. Leres, kuring ngahaja nyarios énjing énjing salah pisan janten langkung sumanget.

Barudak anu henteu sumanget henteu siap nampi pelajaran ayeuna. Barudak anu urang resep disiplin mangrupikeun dasar sadaya kasuksésan tanpa disiplin sadayana hasilna henteu sampurna. Dinten énjing ieu kuring badé negeskeun deui yén disiplin ngan ukur tiasa dilaksanakeun ti diri urang sorangan sanés kusabab batur.

Alhamdulillah, sanaos aya kénéh anu masih telat sumping ka sakola, turunna parantos lumayan alus. Kuring rada reueus ka barudak anu terus nyobian janten anu pangsaéna. Émut, barudak, entong ngantepkeun diri anjeun kuciwa engké sabab henteu nétélakeun nilai disiplin dina unggal aspek kahirupan.

Kasuksésan henteu datang ku nyalira, ngan ku cara disiplin sadaya prosés bakal diliwatan. Éta sababna murid urang bungah. Tunjuk sumanget nonoman anjeun pikeun hirup anu langkung saé janten répolusionér ka batur.

Ti ayeuna hayu urang nyurup dina jiwa sareng diri urang pikeun salawasna hirup séhat sareng disiplin pikeun kahirupan anu langkung saé. Dina jiwa anu disiplin bakal lahir karakter sareng jiwa anu kuat sareng tiasa dipibanda pisan.

Unggal-unggal kuring ngagaduhan kasempetan pikeun masihan motivasi, kuring ngan ukur masihan ngeunaan kumaha cara nyisipkeun nilai-nilai disiplin dina kahirupan. Murid anu bahagia, hayu urang lirénkeun nuturkeun tren sareng budaya anu henteu saluyu sareng budaya bangsa urang. Akhirna, nyungkeun hapunten tina sadaya kalepatan wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Pidato Bahasa Arab

Pidato Bahasa Arab – المثال الأول عن الانضباط. عادة ما يتم إلقاء هذا الخطاب في المكاتب الرسمية والمؤسسات التعليمية. الانضباط مادة ثقيلة ومعيارية للغاية...
admin
0 sec read

Contoh Pidato Bahasa Jawa

Contoh Pidato Bahasa Jawa – Tuladha pertama yaiku babagan disiplin. Biasane pidato iki asring dikirim ing kantor resmi lan institusi pendidikan. Disiplin minangka materi...
admin
55 sec read

Contoh Pidato Bahasa Inggris

Contoh Pidato Bahasa Inggris – The first example is about discipline. Usually this speech is often delivered in official offices and in educational institutions....
admin
1 min read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up